crumbs

lite bakning...

Nyttigt godis

Kategori: Godsaker



Ca 14 bars

1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl kokosflingor
2 dl mixade osaltade nötter (använde cashew, mandel, valnötter)
1,5 dl jordnötssmör
ca 1 dl honung (beror på hur söta ni vill att de ska vara)

Smält jordnötssmör och honung i en kastrull på låg värme. Blanda i resten av ingredienserna och rör om. Lägg smeten i en smord form och pressa ihop massan i formen. Ju hårdare pressat desto fastare bars. Grädda formen i ugnen i ca 15 min på 200 grader. Skär försiktigt ut bars i lagom stora bitar medans kakan fortfarande är varm. Vänta dock med att lyfta upp bitarna tills de har kallnat helt, då faller de inte sönder så mycket. Vill man att de ska bli extra goda och inte är så fokuserad på hur nyttiga de är så kan man öka mängden honung ca 1/2 dl till och byta ut havregrynen mot kellogs special K.